Cartoful umplut cu carne poate suna a reteta ceva mai ciudata, dar este o alternativa excelenta la clasicii cartofi umpluti cu branzica sau la musacaua traditionala!
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
800 g cartofi maricei
1 ceapa
200 g carne tocata (vita, pui, porc, dupa gust)
1 ou crud si 3 fierte
putina vegeta
sare
piper
faina
Mod de preparare
Se curata cartofii si se pun la fiert cuburi, ca pentru piure.
Dupa ce au fiert, paseaza-i, adauga oul crud si putina sare. Amesteca pana cand se formeaza o pasta.
Prepara apoi umplutura de carne. Toaca ceapa si pune-o la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga apoi carnea tocata, sarea, piperul si ouale fierte, tocate marunt. Adauga si putina vegeta si lasa totul la calit.
Dupa ce carnea s-a calit bine si a fiert, iar pasta s-a racit, pune putin piure in palma, cam un pumn, si formeaza o bila. Turteste-o un pic la mijloc, adauga cu o lingurita din umplutura de carne si acoper-o cu piure, pana formezi o minge. Da-o prin faina si pune-o la prajit in uleiul incins in prealabil, cateva minute.
Cartofii umpluti cu carne sunt foarte gustosi alaturi de o garnitura de orez fiert.