Placinta de cartofi cu jambon este inspirata din bucataria elvetiana. Acest fel de mancare poate fi servit la pranz sau cina ca atare sau cu sparanghel.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 ou
1 cana jambon maruntit
1 cana branza elvetiana, rasa
1 ceapa mica, tocata
1 lingurita rozmarin proaspat, taiat
1/2 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita sare
4 cani cartofi rasi
2 linguri ulei de masline extravirgin
Mod de preparare
Bate oul, adauga jambonul, jumatate de cana de branza, ceapa, rozmarinul, piperul, sarea si cartofii. Amesteca.
Incinge 1 lingura de ulei si intinde compozitia in tigaie. Acopera si prajeste cartofii 4 minute, pana devin crocanti. Adauga peste cartofi jumatate de cana de branza, acopera si lasa pe foc inca 4 minute.
Rastoarna preparatul pe un fund de lemn, taie in triunghiuri si serveste-l cald.
Tipul bucatariei
Internationala