Cartofii cu rozmarin se pot servi ca garnitura, langa friptura preferata, insa pot fi consumati si simpli, alaturi de o salata de vara.
Foto: homeorganics.wordpress.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
8-10 cartofi medii (recomandati sunt cartofii rosii)
50 ml ulei de masline
2-3 catei de usturoi
1-2 crengute de rozmarin
sare, piper (dupa gust)
Mod de preparare
Spala cartofii de pamant, apoi curata-i de coaja (doar daca nu sunt noi - caz in care este suficient sa ii speli bine) si taie-i in bucati mari, pe lungime.
Pune cartofii la fiert cu putina sare si lasa-i sa fiarba aproximativ un sfert de ora. Cat sunt inca ferbinti, amesteca bucatile de cartofi cu uleiul de masline, firele de rozmarin si cateii de usturoi tocati marunt.
Presara dupa gust sare si piper. Pune cartofii intr-o tava si da-i la cuptorul incins in prealabil.
Lasa-i sa se rumeneasca circa 15 minute, pana ce observi ca devin usor aurii, iar furculita patrunde cu usurinta in ei.
Tipul bucatariei
Internationala