Chateaubriand

| | Actualizat: 2012-08-14 10:56:33

Chateaubriand este denumirea oferita pentru o reteta de muschi de vita la gratar din bucataria franceza.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

400 g muschi de vita

2 linguri unt (de calitate)

piper

sare

patrunjel tocat

Mod de preparare

Curata muschiul de pielite, sterge-l si taie-l in lungime in trei parti in asa fel incat partea din mijloc sa ramana groasa, insa partile laterale sa fie foarte subtiri. Aseaza cele trei bucati asa cum a fost muschiul initial, apoi leaga totul cu sfoara si pune-l pe un gratar bine incins.

Lasa muschiul pe gratar ( dar intoarce-l), circa o ora, astfel ca muschiul sa fie bine cuprins de caldura.

Cand partile exterioare s-au fript foarte bine, scote sforile si desprinde partile laterale. Daca muschiul din mijloc are culoarea rosie si aspect suculent, inseamna ca friptura este frageda.

Serveste muschiul taiat felii, cu unt deasupra si patrunjel verde tocat, sare si piper.

Muschiul se serveste imediat ce se scoate de pe gratar, cu garnitura preferata si salata verde alaturi.  

Tipul bucatariei

Franceza

Citeste si despre