Chifle de burgeri pentru bebelusi

| | Actualizat: 2025-02-17 13:00:00

Succesul acestor chifle este garantat. Va sfatuiesc sa apelati cu incredere la aceasta reteta cand aveti nevoie sa faceti chifle de burgeri in casa.

Ingrediente:

  • 500 g faina

  • 1 plic de drojdie uscata (7 g)

  • ½ lingurita de stevia

  • 350 ml apa calduta

  • 100 ml ulei de masline

  • Lapte (pentru uns)

  • Susan alb si negru (pentru decor)

Mod de preparare:

  1. Activarea drojdiei

    • intr-un bol, amesteca drojdia uscata cu apa calduta si stevia.

    • Lasa amestecul sa stea 5-10 minute pana cand incepe sa faca spuma.

  2. Framantarea aluatului

    • intr-un bol mare, pune faina si adauga treptat amestecul cu drojdie, framantand usor.

    • incorporeaza uleiul de masline si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si omogen.

    • Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina.

  3. Dospirea

    • Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit aproximativ 1 ora, intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

  4. Formarea chiflelor

    • Dupa dospire, imparte aluatul in bile egale (aproximativ 8-10 bucati, in functie de dimensiunea dorita).

    • Modeleaza-le in forma rotunda si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

    • Acopera-le cu un prosop si mai lasa-le la dospit 20-30 de minute.

  5. Coacerea

    • Preincalzeste cuptorul la 180°C.

    • Unge chiflele cu putin lapte si presara deasupra susan alb si negru.

    • Coace-le timp de 15-20 de minute sau pana devin aurii.

  6. Racirea

    • Scoate chiflele din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar inainte de a le oferi bebelusului.

Sfaturi:

  • Poti folosi faina integrala pentru un plus de fibre.

  • Daca bebelusul are alergie la susan, il poti omite.

  • Aceste chifle sunt moi si potrivite pentru diversificare, dar asigura-te ca sunt bine coapte si usor de mestecat pentru bebelus.

Pofta buna!

Sursa: www.ioanaserea.com

Sursa foto: freepik

 

 

Citeste si despre