Ciabatta

| | Actualizat: 2012-08-20 12:43:19

Ciabatta este o paine de inspiratie italiana, al carei nume provine de la forma sa alungita.

Timp de preparare

360 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Maia

7 g drojdie proaspata

200 ml apa calduta

350 g faina

Aluat

15 g drojdie proaspata

400 ml apa calduta

60 ml lapte caldut

500 g faina

2 lingurite sare

3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Prepara cu o seara inainte maiaua. Dizolva drjdia in apa, apoi amestec-o cu faina cernuta si pune aluatul obtinut intr-un vas uns cu ulei. Acopera totul si lasa la dospit, circa 15 ore.

A doua zi, amesteca 15 g de drojdie cu putina apa, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga restul de apa si toarna amestecul peste maia.

Adauga laptele si faina, astfel incat vei obtine un aluat lipicios. Pune uleiul si sarea, apoi lasa aluatul la dospit, 2 ore.

Imparte aluatul respectiv in trei parti, pe o suprafata bine infainata. Da-le acestor bucati de aluat forma de dreptunghiuri si pune-le la copt, la 220 de grade, circa 30 de minute.

Tipul bucatariei

Italiana

Citeste si despre