Ciolan de porc in stil olandez

| | Actualizat: 2014-01-07 17:29:24

Ciolanul de porc in stil olandez este o mancare savuroasa, perfecta pentru masa de Craciun. Se pregateste usor si, in plus, este o friptura rafinata, de care musafirii vor fi cu siguranta incantati.

Timp de preparare

160 min  

Dificultate

  medie

Ingrediente

2 bucati de ciolan afumat

1 morcov mare

2 cepe medii

220 g unt

180 g zahar brun

1 jumatate de pahar de Marsala

foi de dafin

piper boabe

1 baton de scortisoara

coniac

Mod de preparare

Pune la fiert bucatile de ciolan impreuna cu ceapa, morcovii, foile de dafin, scortisoara si piperul, pentru aproximativ doua ore. Separat, prepara o glazura din unt, zaharul brun, vinul Marsala si cateva picaturi de coniac.

Asaza ciolanele intr-o tava mare si toarna peste ele glazura si da-le la cuptor pentru 20 de minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.

Citeste si despre