Ciolanul de porc in stil olandez este o mancare savuroasa, perfecta pentru masa de Craciun. Se pregateste usor si, in plus, este o friptura rafinata, de care musafirii vor fi cu siguranta incantati.
Timp de preparare
160 min
Dificultate
medie
Ingrediente
2 bucati de ciolan afumat
1 morcov mare
2 cepe medii
220 g unt
180 g zahar brun
1 jumatate de pahar de Marsala
foi de dafin
piper boabe
1 baton de scortisoara
coniac
Mod de preparare
Pune la fiert bucatile de ciolan impreuna cu ceapa, morcovii, foile de dafin, scortisoara si piperul, pentru aproximativ doua ore. Separat, prepara o glazura din unt, zaharul brun, vinul Marsala si cateva picaturi de coniac.
Asaza ciolanele intr-o tava mare si toarna peste ele glazura si da-le la cuptor pentru 20 de minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.