Ciulamaua de ciuperci este un preparat extrem de practic atunci cand esti in lipsa de idei pentru cina sau pranz!
Foto: nokocuisine.com
Timp de preparare
35 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
500 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
1 lingura cu varf de faina
200 g smantana cu continut scazut de grasimi
1-2 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi
sare
piper
marar/patrunjel
Mod de preparare
Toaca marunt ceapa si las-o sa se caleasca putin in uleiul de masline, incins in prealabil intr-o tigaie.
Adauga apoi ciupercile taiate cuburi sau feliute subtiri, sarea, piperul si faina si amesteca.
Incepe sa pui treptat cate un pahar de apa, pana cand amestecul are o consistenta destul de groasa, pentru ca mai apoi sa pui, treptat, smantana. Smantana se adauga doar dupa ce tigaia este luata de pe foc.
Tot la final, se adauga si usturoiul pisat.
Se serveste cu mamaliguta si verdeata pe deasupra.
Valori nutritonale per 100 g
Calorii: 84.7
Grasimi: 5.1 g
Carbohidrati: 7.5 g
Proteine: 2.8 g