Coastele de porc cu sos barbeque reprezinta un preparat savuros, cu care poti da startul sezonului de preparate la gratar din acest an! Iata o reteta simpla, al carei gust va face toti membrii familiei sa se linga pe degete de placere!
Timp de preparare
2 ore + 15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg coaste de porc
2 linguri de otet balsamic
sare
piper
2 foi de dafin
Pentru sos barbeque
1 lingura de miere
1 lingura de kecthup dulce
1 lingurita de zahar
2 catei de usturoi, pisati
2 linguri sos de soia
1 lingura de sos Worchestershire
2 linguri de otet balsamic
un varf cutit piper cayenne
7 linguri apa
Mod de preparare
Asezoneaza coastele de porc cu sare, otet balsamic, piper si foi de dafin, pune-le intr-un bol acoperit cu folie de plastic si lasa-le 2 ore la marinat, in frigider.
Amesteca ingredientele pentru sos intr-o craticioara. Pune sosul pe foc, amesteca-l pana cand se topeste zaharul, apoi lasa-l sa scada 5-10 minute, pana cand se ingroasa.
Scoate coastele din frigider, unge-le cu 3/4 din sos, apoi pune-le pe gratarul sau grillul incins. Din cand in cand, mai unge-le cu restul de sos si intoarce-le de pe o parte pe alta.
Coastele sunt gata in 10-15 minute sau cand devin caramelizate. Se servesc cu garnitura de legume facute pe gratar.