Cordon bleu reprezinta denumirea data unui snitel special, preluat din bucataria franceza, umplut cu sunca si cascaval.
Foto: eddyskitchen.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 bucati de piept de pui
200 g de cascaval
100 g sunca
2 oua
faina
pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
Mod de preparare
Feliaza pieptul de pui, apoi bate bucatile obtinute cu ciocanul de snitele.
Condimenteaza feliile de pui cu sare si piper.
Separat, taie sunca si cascavalul feliute cat mai subtiri.
In fiecare felie de pui batuta aseaza alternativ sunca si cascaval. Apoi impacheteaza ruloul, iar daca este nevoie prinde-l cu niste scobitori.
Se dau rulourile prin: faina, oua (batute in prealabil ca pentru omleta si amestecate cu cateva linguri de faina) si, in final, prin pesmet.
Pune gordon bleu la prajit, in ulei incins.
Lasa rulourile sa se scurga de ulei, pe niste prosoape de hartie.
Tipul bucatariei
Franceza