Foarte multe persoane apreciaza reteta de creier pane, asa ca va oferim reteta noastra.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg creier (porc sau vitel)
2 oua
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
sare si piper
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Spala creierul si pune-l in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Indeparteaza spuma formata cu o spumiera, apoi scoate si lasa creierul sa se raceasca.
Bate ouale si amesteca-le cu faina, pesmetul si putin piper. Amestecul trebuie sa fie un pic mai gros decat aluatul de clatite.
Da creierul prin acest amestec si pune-l la prajit in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos.
Serveste creierul pane cu salata de vara si o garnitura de cartofi la cuptor.
Tipul bucatariei
Internationala