Granulele de cus-cus, un soi de paste fainoase originare din nordul Africii, au devenit tot mai populare in preparatele romanesti. Consistenta moale prin fierbere si gustul deosebit al cus-cus-ului asociat cu alte ingrediente il face un candidat excelent pentru mese gustoase in familie. Reteta de cus-cus cu legume este ideala pentru garnituri sau pranzuri sanatoase.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
250 g cus-cus
100 g legume congelate
o ceapa
150 g ciuperci
ulei
sare
piper
vegeta
Mod de preparare
Pune la incins in tigaie cateva linguri de ulei, apoi adauga ceapa tocata marunt. Imediat ce se inmoaie, adauga ciupercile taiate si caleste-le 5 minute.
Pune si legumele congelate si lasa totul la calit, in jur de 8 minute. Pune un litru de apa la fiert intr-un vas, adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi pune cus-cus-ul la fiert.
Cand se inmoaie bine, scurge-l temeinic si pune-l peste legumele calite, amestecand dinamic sa nu se lipeasca si adaugand si o lingura de vegeta.
Asezoneaza cu sare si piper, apoi serveste-l cald, cu cateva fire de patrunjel pe deasupra.
Tipul bucatariei
Africana