Doua retete cu vinete pentru copii. Cei mici le va adora

| | Actualizat: 2022-08-28 23:04:00

Vinetele pot fi incluse intr-o multitudine de retete sanatoase. Multe dintre ele sunt excelente pentru a fi adaugate in alimentatia copiilor. Acest lucru va asigura un aport optim de fibre si vitamine, dar si de antioxidanti care contribuie la mentinerea bunei functionari a organismului micutilor de-a lungul anilor.

Iata doua retete cu vinete pe care le poti pregati pentru intreaga familie si pe care copiii le vor adora. 

1. Vinete umplute

Ingrediente

- 2 vinete

- 250 de grame de carne de vita

- 100 de grame de rosii

- 100 de grame de ceapa

- 50 de grame de branza rasa

- 2 morcovi

- ulei de masline extravirgin

- Sare (daca copilul este mai mare de un an)

- Piper

Cum se prepara

Pune carnea de vita la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine fiarta stinge focul.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Spala legumele foarte bine si curata ceapa si morcovii de coaja.

Taie vinetele in jumatate, pe lung, si scote-le continutul pentru a obtine niste barcute.

Presara putina sare si pune-le in tava cu scobitura in sus. 

Toaca marunt ceapa si rade morcovul pe razatoarea mare. Pune-le la calit in putin ulei de masline, pana cand incep sa se inmoaie. Intre timp taie bucatele cat mai mici carnea de vita.

Cand legumele s-au inmuiat, adauga mieul de la vinete, tocat marunt si continua sa gatesti pana cand vinetele se inmoaie. Adauga peste carnea si rosiile tocate cubulete. Potriveste cu sare si piper si lasa totul sa fiarba.

Umple barcutele de vinete cu amestecul rezultat, presara branza rasa deasupra si coace totul la cuptor pana cand barcutele de vinete sunt moi. 

Scoate vinetele din cuptor si serveste-le cu paine prajita.

2. Omleta de vinete

Ingrediente

- o ceapa

- un catel de usturoi

- doua vinete

- 5-6 oua

- 1 lingura de lapte

- sare (daca copilul dumneavoastra are peste un an)

- ulei de masline extravirgin

Cum se prepara

Spala vinetele si taie-le capetele. Curata 50% din coaja vinetelor (pentru a impiedica omleta sa devina mov). 

Taie apoi vinetele cubulete si adauga-le intr-o strecuratoare cu sare. Aceasta va reduce amaraciunea si va ajuta la scoaterea apei din vinete. 

Toaca marunt usturoiul si ceapa. Pune-le intr-o tigaie incapatoare, impreuna impreuna cu uleiul si caleste-le pana devin aurii. Adauga apoi vinetele pe care le-ai stors in prealabil si contina sa gatesti totul pana vinetele se rumenesc.

Scoate totul intr-un castron si indeparteaza excesul de ulei, daca este cazul.

Intr-un alt castron bate ouale foarte bine.. Adauga putina sare si, daca doresti, pipier.

Intr-o tigaie incinsa adauga ulei de masline si toarna ouale. Adauga peste amestecul de legume. Acopera totul cu un capac. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce omleta cu grija si pe cealalta parte si las-o sa se faca pana cand se rumesneste.

Serveste omleta simpla, sau cu putina branza feta.

FOTO: pexels.com

Citeste si despre