Dovleceii cu smantana sunt un preparat delicios, care se pregateste rapid si usor, insa rezultatul este unul surprinzator, care va fi apreciat de toti membrii familiei tale.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg de dovlecei necuratati de coaja si taiati fasii
o jumatate de cana de apa
1 cub de concentrat de pui
2 linguri de unt topit
2 lingurite de zahar
1 lingurita de suc de lamaie
2 linguri de faina
o jumatate de cana de smantana
marar uscat
sare
Mod de preparare
Amesteca intr-o tigaie mare fasiile de dovlecei, ceapa, apa, sarea, cubul de concentrat de pui si mararul. Lasa-le sa fiarba 10 minute la foc mare, apoi acopera-le cu un capac si mai lasa-le sa fiarba 5 minute la foc mediu, pana cand se inmoaie dovleceii.
Adauga untul, zaharul si sucul de lamaie si ia-le de pe foc. Amesteca faina cu smantana, dupa care amesteca-le din nou cu jumatate din lichidul de la compozitia de la dovlecei si toarna apoi restul de smantana in tigaie.
Lasa compozitia pe foc inca 5 minute si amesteca, pana capata o compozitie mai groasa.