Dovleceii la gratar se pot servi atat simpli, cat si ca garnitura, langa o friptura de porc sau pui.
Foto: roastpotato.wordpress.com
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
4-5 dovlecei medii
4 linguri ulei de masline
1 lamaie
3 catei usturoi
sare
piper
verdeata (marar)
Mod de preparare
Spala dovleceii bine, apoi taie-le cele doua capete.
Taie dovleceii sub forma de fasii, pe lungime, apoi stropeste-i cu ulei si sare si lasa-i putin la odihnit.
Separat, pregateste un dressing din zeama de lamaie, usturoi pisat, sare si piper.
Pune dovleceii pe gratar si lasa-i sa se rumeneasca usor pe ambele parti.
Aseaza dovleceii copti pe un platou, apoi stropeste-i cu dressingul preparat anterior si presara verdeata deasupra.
Trucuri
Poti taia dovleceii si sub forma de rondele, in functie de inspiratia de moment.
Daca nu iti place lamaia, poti pregati un dressing din iaurt gras.
Tipul bucatariei
Internationala