Fasolea verde cu smantana este un preparat rapid, gustos si foarte hranitor, pe care merita sa il introduci in meniul uzual al familiei tale. Este preparatul perfect pentru o masa luata pe fuga si solutia ideala pentru a strecura legumele in meniul unui copil!
Timp de preparare
25 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
600 g fasole verde fiarta (la conserva)
1 ceapa
2 linguri de faina
2 catei de usturoi
250 g smantana
zeama de la 1/2 lamaie
1 legatura marar
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei incins, intr-o tigaie. Cand incepe sa devina transparenta, adauga fasolea verde prefiarta, usturoiul, sarea si piperul. Amesteca faina cu putina apa si adaug-o in tigaia cu fasole.
Toarna si smantana si amesteca totul viguros, pana cand preparatul se ingroasa, cam 2 minute. Stinge focul, asezoneaza mancarea cu zeama de lamaie si presara mararul tocat marunt pe deasupra.