Fettucine Alfredo sunt un preparat cu paste foarte gustos, cu ingrediente usoare, imprumutate de pe taramurile savuroase ale bucatariei italienesti. Usor de digerat si aspectuoase, pot fi oricand cina perfecta pentru intreaga familie!
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: redus
Ingrediente
400 grame paste fettucine
150 grame smantana pentru gatit
100 grame branza gruyere
60 grame parmezan ras
2 linguri de unt piper negru, dupa gust
1 praf de nucsoara
Mod de preparare
Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet (reteta originala recomanda fierberea al dente). Intr-o oala mica, separat, pune smantana pe foc impreuna cu praful de nucsoara. Adauga untul si amesteca in mod constant, pana cand acesta se topeste complet.
Toarna peste amestecul din oala branza gruyere si lasa totul pe foc inca 3-4 minute. Scurge pastele bine si incorporeaza-le in sosul de smantana. Asezoneaza-le cu piper si serveste-le cu parmezan ras presarat deasupra.