Ficatei de pui cu struguri si ciuperci

| | Actualizat: 2012-10-25 15:52:02

Ficateii de pui cu struguri si ciuperci se pregatesc dupa o reteta specifica bucatariei franceze.

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

400 g ficatei de pui

sare

piper

60 g unt

100 g ciuperci, taiate

6 linguri vin rosu

150 g struguri verzi

Mod de preparare

Spala ficateii in apa rece, apoi curata-i bine si taie-i bucati potrivite.

Topeste untul in tigaie si prajeste ficateii pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Asezoneaza totul cu sare si piper proaspat macinat. Ia ficateii din tigaie si lasa-i la cald.

In grasimea lasata de ficatei adauga si ciupercile si soteaza-le pentru 5 minute, pana ce acestea din urma se inmoaie.

Toarna vinul, adu totul la punctul de fierbere si lasa sosul apoi sa scada si sa se ingroase. Pune ficateii inapoi in tigaie, apoi adauga strugurii, amestecand pentru vreo 2 minute.

Tipul bucatariei

Franceza

Citeste si despre