Fileul de vita in foietaj (cunoscut si sub denumirea de muschi de vita Wellington) este un preparat sofisticat, cu un grad ridicat de complexitate.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
1,3 kg -1,5 kg muschi de vita
0,5 kg ficat de porc
0,3 kg bacon
2 oua
verdeata
200 ml coniac
2 cepe medii
2 oua
sare
piper
praf usturoi
boia dulce
0,4 kg aluat foietaj
Mod de preparare
Curata bine muschiul de vita (inlaturand toate pielitele), condimenteaza-l si pune-l la prajit in tigaie. Rumeneste muschiul pe ambele parti.
Separat, da la masina de tocat ficatul impreuna cu kaizerul, ceapa si verdeata, apoi leaga totul cu ou, putin coniac si condimente.
Intinde aluatul de foietaj, pune muschiul de vaca pe centru, iar deasupra sa aseaza amestecul de ficat, in asa fel incat sa fie bine imbracat muschiul.
Inveleste muschiul cu aluat, intinzand-ul bine, si impacheteaza-l la capete.
Unge apoi muschiul invelit cu ou batut, pune-l intr-o tava unsa cu grasime si baga la cuptor, circa 30 minute, pana se rumeneste frumos.
Lasa fileul sa se raceasca un pic, apoi taie felii potrivite ca grosime.
Tipul bucatariei
Internationala