Gasca cu masline este o reteta inedita, care te ajuta sa diversifici meniul saptamanal al familiei tale. Se considera gresit ca gasca este un tip de carne "pretentios". In realitate, modul de gatire a carnii de gasca nu difera prea mult fata de modul cum se prepara rata sau puiul.
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 piept de gasca
300 g masline
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml vin alb
1 ceapa mai mare
1 foaie de dafin
150 g bulion
50 g pasta de ardei (poti utiliza si o lingura de boia)
sare
piper
1 lingurita faina
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare
Prajeste bine pieptul taiat fasii intr-o tigaie cu ulei incins. Scoate carnea si, in uleiul in care s-a prajit, adauga ceapa taiata rondele, faina, pasta de ardei (boiaua) si bulionul. Amesteca pret de cateva secunde, apoi toarna 150 ml de apa peste sos.
Pune, din nou, carnea in tigaie si las-o sa fiarba impreuna cu sosul, pana se inmoaie. Cu 10 minute inainte de final, adauga maslinele, vinul si coaja de lamaie. La sfarsit, garniseste tocanita de gasca si masline cu patrunjel proaspat tocat.