Gulii umplute

| | Actualizat: 2012-08-23 10:32:45

Guliile umplute se pregatesc ca fel principal, fiind un preparat foarte satios.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

6 gulii tinere

1 ceasca orez

sare

patrunjel

2 carnati proaspeti

3 rosii decojite

1 ceasca ulei

1 lingurita faina

1 lingurita zahar

piper macinat

piper boabe

Mod de preparare

Curata guliile de coaja tare, spala-le si goleste-le de miez. Lasa-le la scurs cateva minute.

Intre timp, pregateste un amestec din bucati de carnati prajiti putin in ulei, orez fiert, patrunjel tocat si o rosie taiata felii subtiri. Acest amestec trebuie potrivit de gust cu sare si piper.

Umple guliie cu respectivul amestec, apoi aseaza-le intr-o cratita cu peretii inalti.

Prepara un sos din apa calda, ulei, sare, piper macinat si piper boabe, pe care il torni peste gulii.

Acopera cratita si fierbe totul la foc mic, apoi lasa mancarea sa scada o jumatate de ora. Dupa ce guliile s-au inmuiat, adauga o lingurita de zahar dizolvat intr-o ceasca cu apa, odata cu o lingura de faina.

Acopera guliile cu felii de rosii taiate subtiri si mai lasa mancarea la foc mic, inca 20 de minute.

Serveste guliile calde.

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre