Intr-o lume in care "merdeneaua de la metrou" si "comanda de mancare la birou" sunt la ordinea zilei, exista momente in care ti-e dor de gustul de odinioara, de aromele care te inconjurau atunci cand erai copil si luai masa in familie, alaturi de parinti si bunici.
Compania Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, stie acest lucru foarte bine si iti propune o reteta care se pliaza intocmai pe descrierea anterioara. La ea a contribuit celebrul chef Horia Virlan, unul dintre artizanii emisiunilor de tip cooking show din Romania.
"In portofoliul Vascar, poti gasi produse din carne de calitate superioara, imbogatite cu condimente naturale. Acestea sunt deopotriva delicioase, hranitoare si sanatoase, aducandu-ti aminte de gustul de odinioara, de la bunici", spune Directorul General Vlad Ciuburciu. Iar, daca vrei sa-ti incerci talentul de bucatar, inspira-te din reteta de mai jos, propusa de Horia Virlan! "Garantez pentru produsele Moldova in Bucate, de la Vascar, care mi-au atras atentia prin gustul lor fin si ingredientele de calitate folosite la prepararea lor", spune carismaticul bucatar. Iata reteta care se poate pregati cu produsele amintite de Ciuburciu (Vascar).
Caserola picanta din carnati taranesti cu busuioc si pulpe de pui
Ingrediente pentru o masa de 4 persoane:
- 500 de grame de pulpe de pui, taiate in cuburi mari;
- 500 de grame de carnati taranesti cu busuioc de la Moldova in Bucate – brand premium Vascar, taiati in felii groase;
- o ceapa medie, taiata solzisori;
- 2 morcovi, taiati in feliute;
- 3-4 catei de usturoi, taiati in feliute;
- 2 rosii fara coaja, taiate in cuburi mari;
- o cana de supa de pasare (sau apa calda);
- o jumatate de cana de pesmet proaspat;
- 2 crengute de cimbru proaspat (sau o jumatate de lingurita de cimbru uscat);
- 2 linguri de patrunjel verde, tocat;
- 2 linguri de cas uscat, maruntit;
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui;
- sare si piper negru macinat.
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o cratita, se rumenesc bucatile de pulpa de pui, apoi se scot pe o farfurie calda. Feliile de carnati se rumenesc usor in acelasi ulei, dupa care se scot alaturi de pulpe.
In continuare, in ulei se adauga ceapa si morcovii, se sareaza usor si se soteaza la foc domol. Peste cateva minute, se adauga rosiile, usturoiul si crengutele de cimbru, iar, dupa acelasi interval, supa, bucatile de pui, feliile de carnati, alaturi de piper macinat. Sosul se lasa la fiert 20-30 de minute, pana scade considerabil.
In timp ce sosul fierbe, se amesteca pesmetul, patrunjelul si casul, iar amestecul obtinut se presara peste sote-ul de carnati si pui. Cuptorul se incinge la temperatura de +210 grade Celsius, iar cratita se introduce la cuptor, pentru a gratina pesmetul timp de 5-6 minute. La final, caserola se poate servi cu salata verde sau salata de rosii cu busuioc.