Lasagna cu carne si ciuperci este un preparat consistent, satios si gustos. Se gateste rapid, iar mirosul placut aduce toata familia impreuna.
Timp de preparare
140 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
10 ml ulei de masline
2 catei de usturoi
1 ceapa
20 grame pasta de tomate
20 grame oregano
8 ciuperci tocate
700 grame carne tocata de vita
500 grame rosii din conserva
500 grame sos de rosii
300 grame parmezan ras
200 grame branza de vaci
250 grame mozzarella
1 ou batut
coaja de la o lamaie
patrunjel tocat
paste pentru lasagna
sare
piper
Mod de preparare
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa si usturoiul. Adauga pasta de tomate, oregano si ciupercile si fierbe timp de 10 minute.
Incorporeaza carnea de vita si lasa pe foc timp de 15 minute. Adauga rosiile si sosul de rosii si lasa pe foc pana cand da in clocot.
Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 40 de minute. Combina parmezanul, branza de vaci, mozzarella, oul, patrunjelul si coaja de lamaie.
Asaza foile de lasagna intr-o tava, apoi jumatate din amestecul de branza, iar deasupra un sfert din sosul de carne si ciuperci.
Repeta straturile, pana la ultimul, care va fi din sos si branza. Da tava la cuptor pentru 45 de minute.
Tipul bucatarie
Bucatarie italieneasca