Lasagna de pui reprezinta o varianta mai usoara a cunoscutei retete italienesti.
Foto: prweb.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
1 pachet foi de lasagna
2 linguri ulei de floarea soarelui
700 g carne tocata pui (pulpa, piept)
500 ml sos de rosii
2 - 3 catei de usturoi
300 g cascaval
500 ml supa de pui
4 linguri faina
30 g unt
sare, piper, rozmarin uscat, nucsoara macinata
Mod de preparare
Caleste carnea tocata timp de 15 minute, la foc mediu, in putin ulei. Adauga un praf de sare, usturoiul pisat, sucul de rosii si o cana de supa de pui (200 ml), apoi lasa carnea pe foc pana cand zeama se evapora.
Prepara sosul alb, dintr-un cubulet de unt amestecat cu lapte cald, faina, sare, nucsoara rasa si rozmarin. Aceasta compozitie se tine pe foc pana cand incepe sa se ingroase, amestecandu-se in permanenta, pentru evitarea cocoloaselor.
Da cascavalul pe razatoare si imparte-l in trei parti egale. Unge o tava cu ulei, pune un strat de foi de lasagna, acopera-l cu un strat de carne, unul de cascaval si ultimul de sos alb (bechamel).
Pune inca un rand de foi, unul de carne, cascaval si sos alb, iar la final, acopera cu foi de lasagna. Toarna restul de supa de pui, cat sa acopera ultima foaie ramasa.
Baga lasagna la cuptor, timp de 40-50 de minute.
Serveste lasagna calda.