Mancare cu carne de porc

| | Actualizat: 2012-03-26 12:18:38

Traditionala mancare cu carne de porc este un preparat specific sezonului rece, datorita consistentei sale sporite. Sosul acestui fel de mancare satios si proteinele bogate din carne ajuta organismul sa isi refaca rezervele de energie.

Foto: cbsop.com

Timp de preparare

1 ora si 15 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1/2 kg carne de porc

2 cepe

3 catei usturoi

vegeta

1 lingura bulion de ardei

sare, piper, cimbru

boia ardei iute

ulei

patrunjel verde

Mod de preparare

Taie carnea cubulete si pune-o la prajit in putin ulei turnat pe fundul oalei. Cand incepe sa se rumeneasca, adauga ceapa tocata marunt si asteapta 10 minute pana de inmoaie la foc mediu.

Stinge totul cu o cana de apa si adauga vegeta.

Dupa inca 10 minute de fiert cu capacul deasupra, adauga pasta de ardei, bulionul, restul condimentelor (sare, piper, cimbru) si inca o cana de apa.

Dupa o jumatate de ora, pune usturoiul zdrobit, presara boia iute si stinge focul.

Adauga patrunjelul verde tocat marunt.

Mod de servire

Mancarea din carne de porc se serveste cu mamaliguta, piure, cartofi natur sau simpla, cu paine si muraturi.

Trucuri de preparare

Pentru o varianta mai dietetica, fierbe carnea in loc sa o prajesti.

Valori nutritionale pentru 300 g

Calorii: 274 kcal

Carbohidrati: 21,1 g

Grasimi: 8,5 g

Proteine: 27,3 g

Citeste si despre