Mancarea de ardei copti este un preparat vegetarian extrem de gustos si usor de preparat.
Foto: relishme.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1,5 kg ardei pentru copt
2 cepe
2 linguri pasta de tomate
3 catei de usturoi
sare
piper
cimbru uscat
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Pune ardeii la copt pe o tabla speciala, pe unul din ochiurile aragazului. Rumeneste-i bine pe toate partile, apoi da-i deoparte si lasa-i la racit.
Curata ardeii de coaja coapta, seminte si cotoare, apoi taie-i fasii.
Pune uleiul la incins intr-o cratita incapatoare, apoi caleste ceapa. Adauga bulionul si usturoiul tocat marunt, iar ulterior adauga fasiile de ardei copti.
Acopera mancarica cu o ceasca de apa si lasa totul la fiert, la foc mic, timp de 20 de minute, pana cand sosul scade.
Trucuri
Pentru a curata mai usor ardeii, acopera-i cu film alimentar, care face condens. In acest fel, coaja se desprinde imediat.
Serveste mancarica de ardei copti cu mamaliguta.
Imbogateste mancarica de ardei copti cu carne de pui.
Potriveste mancarea de gust cu sare, piper si cimbru uscat, apoi presara deasupra verdeata proaspata.
Tipul bucatariei
Internationala