Daca vrei sa iti aduci aminte de mancarea din copilarie, iti recomandam o reteta delicioasa de bame cu carne de pui. Are un gust deosebit si ii va incanta pe toti membrii familiei tale, cu mic cu mare.
Timp de preparare
60 min
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g bame
300 g carne de pui
200 g rosi
1 morcov
3 linguri de ulei de masline
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
ierburi aromatice (maghiran, rozmarin, cimbru)
sare si piper
Mod de preparare
Curata morcovul, ceapa si taie-le bamelor coditele. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste putin ceapa si morcovul. Adauga bamele si lasa-le pe foc inca 5 minute. Pune peste carnea de pui taiata bucati mici si rosiile curatate de coaja.
Toarna peste ele apa, cat sa acopere bamele si lasa-le sa fiarba aproximativ 30 de minute. Condimenteaza cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust. Lasa-le sa fiarba inca 4 minute si adauga verdeata taiata marunt.
Sursa foto: www.bucataras.ro