Intampina-ti familia cu o mancare sanatoasa, hranitoare cu legume de sezon la cuptor. Iti propunem o reteta delicioasa si rapida de mancare de legume coapte cu naut, care contine si foarte putine calorii.
Timp de preparare
45 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 dovleac
1 conopida medie
1 pastarnac
1 cutie mare de naut
1 lingurita de ardei iute
2 linguri mari de iaurt
patrunjel
coriandru
seminte de chimion
Mod de preparare
Amesteca dovleceii cu conopida si pastarnacul cu doua linguri de ulei de masline, apoi asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust. Pune legumele intr-o tava mare si da-le la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana cand capata o nuanta aurie.
Separat, prajeste semintele de chimion si ardeii iuti si pune jumatate din ele intr-o tigaie impreuna cu nautul. Amesteca restul de seminte si ardei cu 1 lingura de ulei de masline, sare si piper.
Combina si iaurtul cu verdeata tocata marunt si cu nautul. Serveste legumele coapte calde, cu naut si dressing de ardei.