Mancare de linte

| | Actualizat: 2012-03-26 12:21:07

Mancarea de linte este extrem de sanatoasa, hranitoare, delicioasa si poate fi consumata cu succes in post. Atunci cand te-ai saturat de retete clasice de post, incearca aceasta mancarica imbietoare, plina de arome si gust!

Foto: allrecipes.com

Timp de preparare

150 min.

Dificultate

medie

Numar portii

6

Ingrediente

Foto: ablogabouthistory.com

2 cani de linte uscata

1 ceapa, tocata marunt

1/4 cana de ulei de masline

2 morcovi, taiati cubulete

2 tulpini de telina

1 lingurita de busuioc uscat

1 lingurita de oregano uscat

1 frunza de dafin

2 linguri de otet

2 catei de usturoi, pisati

1 cana de rosii maruntite

apa

1/2 cana de spanac, spalat si tocat fideluta

sare

piper

Mod de preparare

Pune uleiul de masline la incins intr-o oala suficient de mare. Adauga ceapa, morcovii si telina si lasa-le sa se caleasca pana cand ceapa se inmoaie.

Adauga apoi usturoiul, foaia de dafin, oregano, busuiocul si mai lasa-le 2 minute.

Pune lintea si rosiile in oala si adauga apa pana cand acoperi legumele. Lasa mancarea sa fiarba sau bag-o la cuptor, la foc mic, timp de aproape 60 de minute, pana scade.

Dupa ce ai inchis focul, garniseste mancarea cu o lingura de otet, sare si piper, dupa gust.

Cu un minut inainte de a lua oala de pe foc, adauga spanacul.

Valori nutritionale per portie

Calorii: 349

Grasimi: 10 g

Citeste si despre