Daca iti plac maslinele, poti incerca o delicioasa reteta vegetariana, in care aceste ingrediente ocupa un loc de cinste.
Timp de preparare
35 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
200 g masline
2 cepe mici
2 linguri pasta de tomate
sare
piper
ulei
1-2 foi de dafin
1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Pune o oala cu apa la clocotit, apoi adauga maslinele spalate bine si lasa-le sa clocoteasca de cateva ori. Scurge maslinele de apa si da-le deoparte.
Toaca ceapa marunt si pune-o la calit in cateva linguri de ulei incins. Cand aceasta devine aurie, adauga pasta de tomate, doua cesti de apa, foile de dafin si piperul si lasa totul la foc mic, pana cand scade sosul.
Adauga maslinele, potriveste de sare daca mai este nevoie si da mancarica intr-un clocot.
Serveste mancarea cu verdeata proaspata deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala