Ce poate fi mai gustos decat o mancarica de mazare, asa cum ne pregatea bunica? Iata reteta noastra pentru acest fel de mancare delicios.
Foto: onlinemagazinepk.com
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g mazare congelata (o punga)
1 ceapa mica
1/2 ceasca ulei
2 linguri bulion
1 legatura marar
sare
piper
1 lingurita boia
1 piet de pui
Mod de preparare
Pune uleiul la incins intr-o cratita, apoi adauga ceapa curatata si taiata cubulete. Caleste ceapa pana cand devine sticloasa, apoi adauga mazarea si acopera totul cu o ceasca de apa. Lasa mancarica la fiert, iar cand mazarea este patrunsa, adauga si bulionul.
La final, potriveste de sare si piper si presara mararul tocat.
Pieptul de pui il pregatesti separat, intr-o tava la cuptor. Cand este copt il tai felii potrivite si il adaugi in mancarica de mazare si mai lasi pe foc 5 minute.
Trucuri
Adauga 1 lingura de amidon pentru un sos mai grosut.
Poti inlocui pieptul de pui cu ciocanele de pui, preparate in mod similar, la cuptor.
Tipul bucatariei
Internationala