Mancare de prune afumate

| | Actualizat: 2012-08-23 10:55:54

Mancarea de prune afumate se pregatea in trecut in gospodariile romanesti. Reteta a fost transmisa de bunicile noastre.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

500 g prune afumate

1 ceapa

sare

2 linguri zahar

1 lingurita faina

200 ml vin alb

100 ml ulei

Mod de preparare

Curata prunele de codite, apoi pune-le in apa calda, circa o ora.

Scoate prunele si pune-le sa fiarba intr-o oala adanca, acoperite cu apa calda.

Toaca ceapa si caleste-o in ulei fierbinte, apoi las-o sa devina sticloasa. Stinge totul cu o ceasca de apa calda, in care ai desfacut o lingurita de faina.

Toarna ceapa peste prune, dupa ce acestea au fiert o jumatate de ora. Lasa-le sa fiarba la foc mediu, adauga vinul alb si lasa mancarea sa scada bine.

Cand prunele sunt bine hidratate si au forma celor proaspat culese, pune peste mancare un sos din zahar ars.

Serveste mancarea rece, cu paine proaspata.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre