Mancare de rosii

| | Actualizat: 2012-03-26 12:18:37

Reteta de mancare de rosii este apreciata in special in sezonul estival, cand aceste legume se gasesc din abundenta si au cel mai bun gust. Preparatul se consuma in special rece si se recomanda pentru meniul unei diete.

Foto: thecollegecritics.com

Timp de preparare

50 de minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

6 rosii proaspete

1 ceapa

4 catei usturoi

2 linguri ulei

vegeta

sare, piper

patrunjel verde, coriandru/marar

Mod de preparare

Decojeste rosiile si taie-le cubulete sau feliute, dupa preferinta.

Curata cateii de usturoi si ceapa, apoi taie-le marunt.

Pune uleiul intr-o oala si adauga ceapa cu sare, prajind-o pana devine transparenta. Pune usturoiul si adauga rosiile, apoi lasa totul sa fiarba inabusit.

In cazul in care rosiile nu sunt suficient de apoase, completeaza sosul cu putina apa.

Cu 5 minute inainte sa stingi focul, taie patrunjelul marunt, mararul sau coriandrul, pe care le presari la final peste mancare.

Mod de servire

Se serveste rece sau calda, cu paine prajita.

Trucuri de preparare

Inlocuieste mararul cu busuioc, pentru un gust usor meditaranean.

Valori nutritionale pentru 15 g

Calorii: 15 kcal

Carbohidrati: 3,8 g

Grasimi: 1,2 g

Proteine: 1,3 g

Citeste si despre