Primavara, hranitoarea mancare de urzici este un adevarat izvor de sanatate pentru cei dragi. Urzicile furnizeaza o cantitate importanta de vitamine, au efect detoxifiant, omoara parazitii intestinali si stimuleaza metabolismul. Iata cum poti sa le pregatesti pentru familia ta.
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
5 legaturi urzici
2 cepe medii
3-4 catei usturoi
200 ml ulei
bulion
piper, sare
cimbru, menta si marar verde
Mod de preparare
Spala urzicile in 3 bai de apa, apoi fierbe-le in apa clocotita cu sare. Dupa ce se inmoaie, scurge frunzele intr-o sita si toaca-le marunt, pastrand o cana din zeama pentru mancarea propriu-zisa.
In alt vas, caleste ceapa pana devine aurie, adauga usturoiul zdrobit si sucul pe care l-ai pus deoparte.
Presara condimentele (sarea, piperul, cimbrul, menta si mararul), apoi toarna urzicile in amestec impreuna cu 1 lingura de bulion si mai lasa-le la fiert 25 de minute, pana se ingroasa sosul.
Mod de servire
Mancarea de urzici se serveste cu cartofi natur sau simpla, rece sau calda.
Trucuri de preparare
Daca preferi consistenta mai densa, amesteca bulionul cu putina faina sau foloseste 100 g orez.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 130 kcal
Carbohidrati: 7 g
Fibre: 1 g
Grasimi: 9,3 g
Proteine: 5,1 g