Mancarea de varza, fie ea proaspata sau acra, este una dintre cele mai gustoase preparate, iar alaturi de mamaliguta si ardei iute reprezinta un adevarat festin culinar!
Foto: foodnetwork.com
Timp de preparare
70 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
2 verze medii (proaspete sau acre)
2 linguri de bulion
1 ceapa mare
1 legatura de marar
1 frunza de dafin
50 ml ulei
1/2 lingurita de busuioc
sare
piper
Mod de preparare
Spala varza, taie-o in sferturi si toac-o fideluta. Varza proaspata poate fi data si pe razatoare sau tocata la robot. Freac-o apoi bine cu o lingurita de sare si las-o deoparte, intr-un bol.
Foto: caribbeanpot.com
Intre timp, pune uleiul la incins in cratita, adauga ceapa tocata, iar cand devine transparenta, pune si bulionul. Adauga busuiocul, piperul si foaia de dafin.
Pune apoi treptat varza in cratita. Asteapta pana se mai inmoaie si abia apoi mai completeaza cu restul.
De obicei, varza nu mai are nevoie de apa, deoarece isi lasa suc propriu, dar daca ti se pare ca este prea uscata, adauga putina apa.
Introdu-o la cuptor timp de 30-40 de minute la foc potrivit, amestecand din cand in cand ca sa nu se arda. Este gata in momentul in care a fiert varza si a scazut.
Adauga marar tocat pe deasupra sau pune-l in farfurie, la momentul servirii.
Valori nutritionale per 100 g
Calorii: 195