Mancarea etiopiana cu rosii si linte reprezinta unul dintre preparatele traditionale din bucataria africana.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
250 g linte
1 ceapa medie
3 catei usturoi
200 g rosii pasate
2 linguri ulei de masline
1 lingurita paprika
1 lingurita piper cayenne
1 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita praf de turmeric
1 lingurita de chimen
Mod de preparare
Spala bine lintea si las-o la inmuiat in apa rece, aproximativ o ora.
Intre timp, caleste ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit in ulei de masline, pana se auresc frumos. Adauga mirodeniile si piureul de rosii, apoi stinge totul cu o cana de apa.
Cand mancarea incepe sa clocoteasca, poti adauga si lintea scursa de apa. Lasa mancarea sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute.
Serveste acest preparat fierbinte, cu paine proaspata alaturi.
Tipul bucatariei
Africana