Mini burgeri a la Jamie Oliver

| | Actualizat: 2018-05-11 00:00:00

Tuturor copiilor le plac burgerii, de obicei cei de tip fast food, deloc sanatosi, asa ca trebuie sa faci tot posibilul sa il convingi pe cel mic sa manance genul de burger gustos, facut in casa, cu ingrediente naturale si proaspete. Daca il lasi sa isi aleaga garniturile preferate in timp ce gatesti burgerii si il implicit in procesul de preparare si gatire, cu siguranta va fi entuziasmat si va manca cu pofta! In plus, nu numai ca este sanatos, dar un burger de casa este si foarte usor si rapid de facut si absolut delicios.

Ti-am pregatit una dintre cele mai populare retete de burgeri a la Jamie Oliver, care nu vor fi doar pe placul micutilor! Iata cum se prepara:

Ingrediente pentru 8 mini burgeri:

  • ulei de masline;
  • 2 biscuiti cracker sarati;
  • 1 ceapa rosie medie;
  • 20 de grame de parmezan;
  • patrunjel;
  • 1 ou mare;
  • 400 de grame de carne de vita tocata slaba;
  • 8 mini chifle pentru burgeri.

Pentru garnitura:

  • salata verde;
  • 4 felii de bacon de calitate;
  • 2 rosii bine coapte dar tari;
  • 1 ceapa rosie;
  • 1 avocado copt;
  • 30 de grame de branza cheddar.

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 220º Celsius, unge cu ulei de masline o tava de copt si pune-o deoparte.

2. Pune biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobeste-i bine sau pune-l pe cel mic sa o faca, dupa care pune-i intr-un bol.

3. Rade ceapa si parmezanul, apoi adauga-le in bol, impreuna cu patrunjelul tocat marunt.

4. Bate un ou si adauga-l peste restul ingredientelor, in bol. Adauga si carnea tocata si asezoneaza cu piper dupa gust; cu mainile curate, amesteca bine toate ingredientele – il poti lasa si pe cel mic sa te ajute.

5. Imparte amestecul pe jumatate, dupa care imparte fiecare jumatate in patru parti egale pe care, cu mainile umede le modelezi in cate un burger, cu aproximativ 2 cm grosime.

6. Pune mini burgerii in tava unsa cu ulei, unge-i cu putin ulei pe deasupra, acopera cu folie de plastic si pastreaza-i la frigider pentru jumatate de ora.

7. Intre timp, ajuta-l pe prichindel sa pregateasca garniturile; daca folosesti bacon, pune feliile la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti 5-6 minute, pana devine crocant, apoi lasa-le sa se scurga pe un prosop de hartie absorbant.

8. Spala salata verde, taie rosiile si ceapa felii.

9. Taie avocado longitudinal, inlatura samburele si separa de coaja, dupa care taie-l in felii.

10. Rade branza cheddar.

11. Pune tava cu miniburgeri la cuptor, pentru 15 minute, sau pana sunt patrunsi.

12. Taie chiflele in doua, pune-le intr-o tava si incalzeste-le pret de 2-3 minute.

13. Pune miniburgerul pe chifla si adauga garniturile preferate ale celui mic si serveste cu salata sau cu cartofi copti.

Un sfat:

Daca ai un ghiveci sau o gradina de verdeturi, incearca ca data viitoare cand faci aceasta reteta sa le folosesti – marghiranul si cimbru merg de minune cu acesti mini burgeri; poti sa zdrobesti seminte de coriandru si chimen in mojar si sa le adaugi in amestecul de carne de vita tocata, impreuna cu piperul.

Sursa: jamieoliver.com

Citeste si despre