Fiindca este sezonul dovleceilor, noi va propunem o reteta satioasa, pe placul intregii familii.
Foto: bucatarul.ro
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
4 dovlecei
5 cartofi
200 g mozarella
100 g nuca
150 g nuca macinata
50 g unt
70 g ricotta
2 linguri smantana
parmezan
sare
oregano
Mod de preparare
Spala cartofii in apa cu sare, apoi lasa-i la scurs si la racit.
Spala dovleceii, taie-i rondele si condimenteaza-i cu sare. Lasa-i la scurs intr-o sita.
Tapeteaza o tava cu unt si pesmet, in care asezi alternativ rondele de dovlecei si rondele de cartofi. Dupa ce s-a umplut tava, adauga nuca pisata, mozarella rasa si smantana frecata cu ricotta.
Pune musacaua la copt, circa 25 de minute, la foc mic spre mediu.
Scoate musacaua dupa ce s-a rumenit usor, apoi serveste-o cu parmezan ras deasupra si frunzulite de oregano.
Tipul bucatariei
Internationala