Musacaua de vinete este un preparat delicios de vara, in care in loc de cartofii obisnuiti folositi la musaca, se pun felii de vinete. Reprezinta un fel principal extrem de satios!
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
4 vinete
1 kg carne tocata (porc, pui sau vita)
2 cepe
10 rosii
4-5 catei de usturoi
4 oua
300 ml supa de carne
5 linguri de smantana
1/2 legatura de marar
1/2 legatura patrunjel
300 ml ulei
piper
sare
Mod de preparare
Taie vinetele felii, nedecojite, freaca-le cu sare si lasa-le cam 30 de minute la scurs. Caleste-le apoi in ulei si pune-le pe un servetel, pentru a absorbi uleiul.
Taie si rosiile felii si pune-le, separat, intr-un bol.
Intr-o alta tigaie cu ulei, caleste ceapa si usturoiul tocate marunt, adauga carnea si dupa cateva minute si supa de carne. Lasa totul la fiert cam 20 de minute. Lasa apoi compozitia sa se raceasca si amestec-o cu doua oua, verdeata tocata marunt, sare si piper.
Intr-un vas termorezistent, pune un rand de vinete, unul de carne, apoi unul de rosii, unul de carne si ia-o de la capat, pana cand se termina carnea. Ai grija ca ultimul strat sa fie de vinete.
Bate celelalte doua oua cu smantana si toarna-le deasupra preparatului, apoi da musacaua la cuptor cam o ora.