Muschiulet de porc la cuptor fraged si suculent gatit dupa o reteta simpla si rapida, cu reusita garantata. O reteta de muschiulet de porc la cuptor cu toate secretele pentru a obtine un muschiulet de porc aromat si moale, care se topeste in gura.
Ingrediente
-
1 muschiulet de porc intreg (500-600 g)
-
1 lingura de ulei de masline
-
Sare grunjoasa, dupa gust
-
Piper negru proaspat macinat, dupa gust
-
40 g unt
-
Optional:
-
1 lingurita cimbru proaspat
-
1 lingurita seminte de chimen sau chimen pudra
-
1 lingurita mustar de Dijon
-
1 catel de usturoi feliat subtire
-
Mod de preparare
-
Pregatirea muschiuletului:
-
Curata muschiuletul de pielitele argintii, daca este necesar.
-
Tamponeaza-l cu un servetel de hartie pentru a indeparta excesul de umiditate.
-
-
Aromatizarea si rumenirea:
-
Unge carnea cu ulei de masline si maseaz-o cu sare, piper si, daca doresti, cu chimen sau cimbru.
-
incinge o tigaie mare, preferabil din fonta, la foc mediu-mare.
-
Adauga muschiuletul si prajeste-l pe toate partile, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana capata o crusta aurie.
-
-
Coacerea in cuptor:
-
Preincalzeste cuptorul la 190°C (caldura sus-jos).
-
Muta muschiuletul intr-o tava sau lasa-l in tigaia de fonta, daca este potrivita pentru cuptor.
-
Adauga untul taiat bucati peste carne si, daca folosesti, mustarul de Dijon si feliile de usturoi.
-
Coace timp de 12-15 minute, in functie de grosimea carnii. Pentru o carne suculenta, temperatura interna ar trebui sa fie in jur de 63-65°C (mediu) sau 70°C (bine facut).
-
-
Odihna si servirea:
-
Scoate muschiuletul din cuptor si acopera-l lejer cu folie de aluminiu.
-
Lasa-l sa se odihneasca 5-10 minute pentru a redistribui sucurile.
-
Taie-l felii si serveste-l cu garnituri precum cartofi copti, piure de cartofi, salata proaspata sau legume la gratar.
-
Pofta buna!
Sursa: www.savoriurbane.com
Sursa foto: freepik