Ochiuri romanesti cu sos de branza telemea

| | Actualizat: 2012-09-14 10:58:02

Ochiurile romanesti cu sos de branza telemea se pregatesc destul de usor, dimineata, la micul-dejun.

Timp de preparare

20 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

4 oua

1,5 l apa

1 lingurita otet

200 ml smantana lichida

100 g branza telemea, rasa

1/2 legatura marar

sare (optional)

piper

Mod de preparare

Pune apa la fiert, cu o lingura de otet. Cand apa clocoteste, pune ouale la fiert, pe rand.

Dupa ce se coaguleaza albusul, scoate ouale si lasa-le la scurs pe un platou.

Pregateste un sos de smantana si branza telemea. Pune smantana pe foc mic, intr-o tigaie. Adauga branza rasa si amesteca 3-4 minute, pana obtii un sos gros. Adauga verdeata tocata marunt si piperul proaspat macinat.

Daca este nevoie, potriveste sosul de gust cu sare.

Trucuri

Poti imbogati gustul acestui sos daca adaugi si cateva frunze de busuioc proaspat.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Citeste si despre