Orezul cu ananas este un preparat exotic delicios daca preferi mancarurile care imbina gustul sarat sau picant cu cel dulce-acrisor. Ofera familiei tale o alternativa delicioasa la preparatele clasice cu orez, pregatind aceasta reteta innobilata cu o multime de condimente savuroase, care o transforma intr-o alegere perfecta pentru orice masa de vara!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g orez fiert (cu bob lung)
250 g ananas, taiat cubulete (la conserva)
2 cepe, tocate marunt
2 fire de ceapa verde, tocate marunt
cateva frunze de coriandru, tocate marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 lingurita pudra de curry iute
3 linguri de sos de soia
1/2 lingurita zahar
1 lingura de ulei
Mod de preparare
Caleste ceapa intr-o tigaie in care pui uleiul si il lasi sa se incinga bine. Dupa 1 minut, adauga usturoiul si amesteca putin, apoi pune si pudra de curry si orezul. Lasa preparatul pe foc cam 3-4 minute, amestecand din cand in cand, apoi adauga si ananasul bucati si zeama din conserva.
Permite aromelor sa se intrepatrunda, lasand inca vreo 3 minute preparatul pe foc. Spre sfarsit, pune soia si zaharul. Amesteca un pic, opreste focul si presara ceapa verde si coriandrul proaspat.