Orezul cu ananas este o garnitura exotica foarte interesanta si usor de preparat. Asadar, daca vrei sa incerci ceva nou, pregateste aceasta reteta foarte gustoasa pe care o vor savura cu placere chiar si cei mici!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
1 ananas proaspat
4 cesti de orez cu bob lung
2 fire ceapa verde
1 morcov
4 linguri de ulei
50 g mazare
1 ardei gras rosu
sare
curry
Mod de preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie sau intr-un wok. Caleste morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete. Adauga sare, o lingurita de curry, orezul si mazarea si lasa totul inca putin pe foc pana cand boabele de orez devin transparente.
Adauga apa si lasa preparatul la foc mic, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Intre timp, curata ananasul si taie-l cubulete. Cand orezul este fiert, pune bucatile de ananas si mai lasa cel mult 5 minute pe aragaz. Serveste cu ceapa verde presarata deasupra.