Orezul cu ciuperci este un preparat foarte gustos, pe care il poti pregati in zilele de post, dar nu numai.
Foto: lifesambrosia.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 morcovi
1 ceapa alba
300 g ciuperci
300 g orez
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
sare
piper
verdeata (patrunjel)
Mod de preparare
Spala orezul in apa rece, apoi lasa-l la scurs.
Curata legumele si taie-le cubulete, apoi pune-le la calit in uleiul incins. Adauga orezul si caleste totul inca 3-4 minute.
Stinge orezul cu apa, calculand sa ai o parte de orez la trei de apa.
Adauga ciupercile si lasa orezul la fiert, circa 20 de minute.
Potriveste mancarea de gust, adaugand sare si piper.
Trucuri
Optional, poti adauga mai multe legume, cum ar fi ardeiul gras si dovleceii taiati cubulete, iar pentru o culoare placuta, adauga un varf de lingurita de sofran.
Tipul bucatariei
Internationala