Orezul cu creveti se serveste ca fel principal, la cina sau la pranza, dupa preferinta.
Foto: weheartfood.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
400 g creveti proaspeti
1 cana orez cu bob lung
1 ardei gras
1 ceapa mare
2 catei usturoi
2 rosii din conserva
50 ml vin alb
4 linguri ulei
sare, piper
patrunjel (decor)
Mod de preparare
Opareste crevetii intr-o oala cu apa clocotita si sare, circa 3 minute. Apoi, crevetii curatati complet se taie in 3-4 bucati.
Toaca ceapa si ardeiul foarte, foarte marunt. Caleste legumele in uleiul incins pana se inmoaie bine. Adauga rosiile strivite cu furculita si continua sa calesti pana uleiul se ridica deasupra legumelor.
Adauga usturoiul strivit si vinul si fierbe pana vinul este evaporat complet si uleiul se separa iar deasupra. Scoate legumele pe o farfurie.
In aceasta tigaie, peste legume, adauga orezul si 3 cani de apa, apoi pune capacul si lasa la foc foarte mic pana orezul e complet fiert si supa e absorbita (cca 15-20 minute).
Potriveste de gust cu sare si piper, apoi adauga peste orez legumele si crevetii maruntiti. Serveste orezul cald.
Tipul bucatariei
Internationala