Orezul cu fructe de mare, raci si carne de pui este un amestec special, foarte hranitor, care va aduce in bucataria ta minunatele arome meditaraneene. Se pregateste usor si este o mancare ideala pentru invitatii pretentiosi.
Timp de preparare
60 min
Dificultate
usor
Ingrediente
250 g orez
2 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
1 legatura de ceapa verde
50 g mazare
250 g pui
200 g creveti
150 g calamari
200 g raci
1 ou
2 linguri sos de soia
sare si piper
Mod de preparare
Mai intai pune la fiert orezul, pentru aproximativ 10 minute. Piseaza usturoiul si taie ceapa verde rondele. Intr-o tigaie mai mare, rumeneste putin puiul, calamarii si crevetii, apoi adauga ceapa si usturoiul.
Mai lasa amestecul pe foc inca un minut, apoi adauga peste ele si oul si amesteca bine compozitia.
Intre timp pune racii la fiert, circa 25 de minute, soteaza-i putin, apoi pune-i in amestecul de pui cu fructe de mare. Amesteca orezul cu sosul de soia, asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust si serveste-l alaturi de fructele de mare si raci.