Ouale cu castraveti reprezinta o reteta traditionala romaneasca, provenita din regiunea Crisana. Este o alternativa grozava la salata clasica care combina aceste ingrediente. Gustos si satios, preparatul se consuma in combinatie cu paine prajita sau legume!
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 castraveti
50 g unt
1 ceapa mica
1/2 legatura patrunjel
1 lingura rasa de faina
2-3 oua fierte
2-3 linguri smantana
sare
piper
Mod de preparare
Taie castravetii cubulete si pune-i la prajit intr-o tigaie cu unt. Adauga ceapa tocata marunt si, spre sfarsit, toarna faina. Adauga apa cat sa acoperi castravetii, asezoneaza ingredientele cu sare si piper si lasa totul sa fiarba cateva minute.
Spre sfarsit, dupa ce castravetii au fiert, adauga si ouale fierte taiate sferturi si mai lasa preparatul un minut pe foc. Stinge focul si adauga smantana si patrunjelul proaspat tocat.