Oua florentine

| | Actualizat: 2013-10-24 13:08:32

Prepara un aperitiv savuros pentru invitatii tai: oua florentine. Se pregatesc in doar cateva minute, sunt satioase si foarte hranitoare.

Timp de preparare

30 min  

Dificultate

usor  

Ingrediente

1 kg de spanac

60 g cascaval

70 g unt

350 ml de lapte

20 g faina

100 ml smantana

1 varf de cutit de nucsoara

sare si piper

Mod de preparare

Pune spanacul la fiert, in apa clocotita cu putina sare, pentru aproximativ 4 minute. Taie-l marunt si caleste-l in 40 g de unt, aproximativ 9 minute, amestecand incontinuu. Asezoneaza spanacul cu sare si piper dupa gust, apoi pune-l in cateva forme mici.

Pentru sos, pune laptele la fiert si topeste separat si restul de unt. Adauga faina treptat, amestecand incontinuu. Adauga sare si piper, nucsoara si lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute. Ia-l de pe foc si incoporeaza in el si smantana.

Intre timp, pune si ouale la fiert, asaza-le peste spanac, toarna peste ele sosul, apoi preasara deasupra cascavalul ras. La final, da-le pentru 5 minute la cuptor.

Citeste si despre