Prepara un aperitiv savuros pentru invitatii tai: oua florentine. Se pregatesc in doar cateva minute, sunt satioase si foarte hranitoare.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 kg de spanac
60 g cascaval
70 g unt
350 ml de lapte
20 g faina
100 ml smantana
1 varf de cutit de nucsoara
sare si piper
Mod de preparare
Pune spanacul la fiert, in apa clocotita cu putina sare, pentru aproximativ 4 minute. Taie-l marunt si caleste-l in 40 g de unt, aproximativ 9 minute, amestecand incontinuu. Asezoneaza spanacul cu sare si piper dupa gust, apoi pune-l in cateva forme mici.
Pentru sos, pune laptele la fiert si topeste separat si restul de unt. Adauga faina treptat, amestecand incontinuu. Adauga sare si piper, nucsoara si lasa sosul sa mai fiarba circa 10 minute. Ia-l de pe foc si incoporeaza in el si smantana.
Intre timp, pune si ouale la fiert, asaza-le peste spanac, toarna peste ele sosul, apoi preasara deasupra cascavalul ras. La final, da-le pentru 5 minute la cuptor.