Paine cu masline si ciuperci

| | Actualizat: 2014-05-22 17:46:34

Painea cu masline si ciuperci este nemaipomenit de buna si de aromata. Iar caorice paine facuta in casa este si mult mai sanatoasa decat cea cumparata din comert.

Timp de pregatire

 90 min.

Dificultate

 medie

Ingrediente

 500 g faina alba

1 cub drojdie de bere

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

50 g masline

50 g ciuperci din conserva

50 ml ulei

1 cana lapte

30 ml apa

Mod de preparare

 Freaca intr-o ceasca drojdia de bere cu o lingurita de zahar pana se omogenizeaza, apoi adauga trei linguri de apa calduta si lasa 5 minute de o parte.

Intr-un bol suficient de mare amesteca faina, sarea, uleiul, maiaua de drojdie si laptele caldut. Framanta aproximativ 10 minute, apoi lasa aluatul la dospit.

Curata maslinele de samburi si taie-le rondele mici. Marunteste si feliile de ciuperci din conserva si scurge-le bine de apa.

Cand aluatul si-a dublat volumul, amesteca in el ciupercile si maslinele si mai framanta-l o data. Lasa inca 15-20 de minute aluatul sa creasca. Imparte-l in doua, da-i forma de paine si aseaza-l in tavi de cozonac sau in forme rotunde unse cu putin ulei.

Baga tavile in cuporul incins la 180 grade. Scoate-le atunci cand painea s-a rumenit bine. Acopera painile cu un servet curat ca sa se inmoaie putin coaja de deasupra.

Citeste si despre