Paine cu seminte

| | Actualizat: 2012-08-20 14:25:05

Painea cu seminte se pregateste intr-un mod asemanator in care se pregateste aluatul clasic de paine.

Foto: christiescorner.com

Timp de preparare

120 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

500 g faina integrala

7 g drojdie uscata

1 lingura sare

350 ml apa calda

100 g seminte (in, dovleac, susan, floarea-soarelui)

50 g nuci taiate bucatele

1 lingurita ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Pregateste mai intai aluatul, urmand procedeul clasic cu maiaua lasata la crescut, apoi adauga nucile si semintele in aluat si incepe sa framanti energic.

Lasa coca sa creasca circa 20 de minute, apoi loveste-o de suprafata de lucru pentru a scoate aerul si a-i da o forma rotunda. Tavaleste acest aluat prin seminte si pune painea la crescut intr-o tava, circa 30 de minute.

Pune painea la copt la 200 de grade, circa 15 minute. Dupa acest timp, regleaza temperatura la 170 de grade si mai lasa painea la copt circa 30 de minute.

Lasa painea la racit, pe un servet curat de bucatarie.  

Tipul bucatariei

Internationala

Citeste si despre